Dogajanje

Lov na divjad #9 – 2023

Prijetno toplo jesensko vreme je pričakalo lovce na deveti izvedbi lova na divjad, dirki vseh dirk. Deset pogumnih lovcev se je podalo na lov za časom divjadi. Lov na Divjad je dirka, kjer naj boljši čas ne šteje. Je dirka kjer je zabava in sodelovanje na prvem mestu, magari če si zadnji – rdeča lanterna, tudi zadnje mesto se je potrebno izboriti, zato je nagrajeno. Je dirka kjer vsak deležen dobre družbe, fure, jedače in pijače.
Letos gre trofeja najboljšega lovca v Avstrijo. Lukas bike trailer iz Celovca se je, na vsega 5 sekund natančno približal času divjadi.

Kljub temu, da se naj boljši čas ne šteje nič je vredno omeniti, da se je vozilo zelo hitro! Stage 1, ki je stalnica vseh 9 let na race meniju ima novi uradni rekord lova 1:31. David Ivartnik se je ujel s svojim Yetijem SB160 in za 4 sekunde izboljšal do sedanji rekord Lova na Divjad. To da se bomo kdaj približali oz. celo izboljšali rekord je zadnja leta postajala iluzija.

Imamo nov rekord! Rekordi so zato da se jih ruši!

PS: ne uradni rekord Stage 1 je še vedno v rokah Kristijana 1:30.

To treh etapah je sledila tekma »Impossible Climb Challenge«. »Vsega« 6-8 metro višincev … Žal ne dosegljivih za vse. Naj dlje je prišel David Ivartnik pred Primožem Štrancer in Sašo Panter. Šašo s svojim 20 let starim Elan Frisky! 26inch is not dead.

Grande finale, kalorije skurjene je potrebno nadomestiti. Pivo Vouk in PIR ter žar mojstrovine Toneta in Martine, omake by Mare ter pika na »i« perkmandelci by mama Lojzka.

LND9
Naj lovec: Lukas Krische
Rdeča Laterna: Dare Radulovič
Impossible Climb Challenge: David Ivartnik

Lov na divjad 10 je naslednja izvedba! Se vidimo 2024!